időjárás

2021.11.05. 07:00

Barátságtalan idő és eső érkezik pénteken

Köd, eső és még szél is lehet a hét utolsó munkanapján Somogy megye tájain. A hidegfrontra érzékenyeket különösen megterheli ez az időjárás.

Sonline

Pénteken mérsékelt, olykor élénkebb északnyugati szél borzolhatja a hajunkat.

Tipikus novemberi reggelnek nézhetünk elébe, hiszen nem lesznek ritkák a ködfoltok térségünkben. De a párásság napközben ritkul, majd eloszlik. Viszont ezután is marad a borongós, barátságtalan időjárás. Esőre egész nap van kilátás, időnként újra meg újra eleredhet.

Az este folyamán megszűnik várhatóan az eső. Éjszaka borongós idő és mérsékelt légmozgás valószínű. Párásodik a levegő, ködfoltok is képződhetnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 6,

péntek délután 10,

szombat reggel 5 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton, délen felhősebb, szürkébb időre van kilátás, a déli határvidéken eső is eshet, míg az ország északi felén a pára és ködfoltok eloszlását, elvékonyodását követően némi szűrt, bujkáló napsütésben is lehet bízni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!