Helyi időjárás

2021.12.31. 07:00

Nem csak a pezsgőtől ázhatunk el szilveszterkor

Délelőtt még a nap is kisüthet az év utolsó napján. Szilveszter éjszakáján hóra nincs kilátás, de a hajnali hazaúton a buliból erős szél borzolhatja hajunkat.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az év utolsó napjának reggelén vékonyodó, szakadozó felhőtakaró a valószínűbb, de párássággal. Napközben egy hidegfront hatására, nyugat felől az ország nagy része felett elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. 

Szilveszter napján elentősen megenyhül az idő, éjjel átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és helyenként záporeső is előfordulhat. Hajnaltól erős, lökésekkel kísért északnyugati szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 7,

péntek délután 11,

szombat reggel 7 fok körül alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, migrént, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingadozhat a vérnyomás. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Újév napján, a délkeleti és északkeleti megyék kivételével erős, olykor viharos (60-70 km/ó) északnyugati szél fúj. Zömében változóan napos-felhős időre van kilátás. Az erős szél szokatlanul enyhe levegőt sodor a térségbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!