Megyei időjárás

2022.01.26. 07:00

Kevésbé fagyos reggelre ébredünk, enyhülni kezd az idő

Szerdán élénk szélben túlnyomóan napos, száraz idő lesz Somogyban, és jelentősen enyhül az idő.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Az éjszaka folyamán eleinte kevés lesz a felhő, majd hajnalban erősen megnövekszik a magas szintű felhőzet.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda reggel 0,

szerda délután 6,

csütörtök reggel -1 fok körül alakul.

Gyenge melegfront érinthet bennünket szerdán, így az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál meleg fronthatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön erősen felhős ég mellett, az ország középső sávjában élénk, olykor erős ÉNY-i szélre van kilátás. Keleten, északkeleten itt-ott lehet hószállingózás. Átmeneti időre bárhol előbújhat a nap.

- Pénteken megerősödő, helyenként viharossá fokozódó ÉNY-i széllel hidegfront érkezik. A változó felhőzetből elszórtan alakulhat ki gyenge zápor, hózápor.

- Szombaton élénk, erős szél mellett zömmel erősen felhős időre van kilátás. Az esti, éjszakai órákban előfordulhat eső, havas eső, illetve havazás.

- Vasárnap sokfelé fúj erős, viharos ÉNY-i szél, míg a nyugati délnyugati részeken mérsékeltebb légmozgás várható. Napos, enyhe időre lehet készülni, de elvétve előfordulhat futó záporeső. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!