Megyei időjárás

2022.04.06. 07:00

Még tartja magát a napsütés ma is

Szerdán döntően napos idő lesz jellemző Somogy megyében.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Az északkeleti, északi határvidék felett zavarhatják meg a napsütést erősebben felhős időszakok. Ott elvétve futó záporeső is előfordulhat, de jelentős csapadék nem érkezik.
Kissé élénk déli szél fúj. Tovább emelkedik a hőmérséklet, kellemesen enyhének ígérkezik a délután.
Estétől, délnyugat felől kiterjedtebb felhősödés kezdődik. Éjszaka országszerte vastagodó felhőtakaró várható. Az éjszaka első felében nem várható számottevő csapadék, de hajnalban, dél felől egyre többfelé lehet szitálás, szemerkélő eső.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 14,
szerda reggel 4,
szerda délután 16,
csütörtök reggel 8 fok körül alakul.

 

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható. forrás: met.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön eleinte borongós idő ígérkezik elszórtan, de országszerte előforduló esőkkel, meg-megélénkülő ÉNY-i széllel, majd délután szakadozottabbá válik a felhőzet, délnyugatira fordul a szél, de keleten még lehetnek záporok. Éjjel ismét felhősödés, erős lökésekkel kísért szél, hajnalban, eleinte északon, majd délebbre is előforduló szemerkélések ígérkeznek.

- Pénteken borongós idő a legvalószínűbb, kisebb esőkkel, napközben átmenetileg mérséklődő, de délelőtt, majd késő délután, este erős, viharos délnyugati széllel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!