Megyei Időjárás

2022.05.21. 07:00

Nyárias nappal indul a hétvége, néhol azért felhősödhet az égbolt

Szombaton egy várhatóan felettünk elgyengülő hidegfront alakítja az időjárást Somogyban.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Változó felhőzet melletti időszakosabb napsütés várható. Gomolyfelhősödés melletti napsütéses, nyárias időjárás lesz jellemző. Délután támad fel, majd erősödik meg a szél. Elvétve kialakulhat ugyan zápor, kisebb zivatargóc, de nagyobb valószínűséggel csapadékmentesen telik a nap. Éjjel gyengül a légmozgás. Mérsékelten, szakadozottan felhős égbolt mellett már nem valószínű záporeső.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 26,
szombat reggel 15,
szombat délután 25,
vasárnap reggel 12 fok körül alakul.

Hidegfront érkezik, emiatt az érzékenyek körében erősödhetnek a görcsös panaszok, többeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap alapvetően napos, az ország középső sávjában kissé még szeles időre lehet készülni. Nyugaton és északkeleten elvétve kialakulhat futó gyenge záporeső.

- Hétfőn változóan napos, olykor mérsékelten felhős, kellemes hőmérsékletű idő várható. Az esti órákban egy nyugat felől érkező csapadékmező felhőzete érheti el a Dunántúlt, majd éjjel országszerte felhősödésre, az ország nyugati felén esőkre, zivatarokra van kilátás.

- Keddre, szerdára az átlagosnál még nagyobb bizonytalansággal, de változékony, elszórtan, időszakosan esőkkel, zivatarokkal is tarkított idő körvonalazódik jelentős hőmérséklet ingadozással. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!