Megyei időjárás

2022.06.30. 07:00

A jelenlegi hőhullám legmelegebb napja vár ránk

Csütörtökön lesz az egyik legmelegebb nap a jelenlegi hőhullámban megyénkben.

Sonline

Fotó: Molnár Péter

Néhol elérheti a 36 fokot feletti is a maximum hőmérséklet, miközben a hajnali értékek is 20 fok fölött maradnak. Alapvetően napos idő várható gyenge fátyol- és gomolyfelhőkkel. Csapadék általában nem hullik, de reggel, majd az esti órákban elvétve előfordulhat egy-egy frissítő záporeső, zivatargóc. Ezek csak kis területet érinthetnek. Éjszaka fülledt, többnyire csillagfényes, itt-ott mérsékelten felhős égbolt, zömében eseménytelen idő következik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 35,
csütörtök reggel 21,
csütörtök délután 33,
péntek reggel 21 fok körül alakul.

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Nagyon erős, extrém lesz ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken várható a másik legmelegebb napja a hétnek. Egy közeledő hidegfront előtt nő a fülledtség és a légköri feszültség. Változóan napos-gomolyfelhős időben, a délutáni, esti időszakban labilizálódik a légkör, feltámad a szél. Viharos széllökések is lehetnek! Ekkor már több helyen, szerte az országban, a legkisebb eséllyel a Duna-Tisza közén várhatóak heves zivatargócok, de továbbra is csak szórványosan esik.

- Szombaton előreláthatólag az áthaladó hidegfront mögötti tiszta, szikrázóan napos, eleinte szeles időben némileg mérséklődik a hőség, de keleten még így is 30 fok fölötti maximumok várhatóak. Délután, keleten ismét kialakulhatnak zivatargócok.

- Vasárnapra, hétfőre frontmentes, napos, ismét melegedő idő kialakulása ígérkezik újabb hőséggel.

- Keddre fülledt, nagyon meleg nap körvonalazódik, miközben egy hidegfront miatt labilizálódó légkörrel, elszórtan zivatarokkal és szélerősödéssel kell számolni. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!