Megyei időjárás

2022.07.02. 07:00

Frontmentes és napos idővel nyit a hétvége

Kellemesen meleg nyárias időnk lesz a hétvégén Somogy megyében.

Sonline

Fotó: Lang Róbert

Szombaton, az eleinte még erős északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Szikrázóan napos, száraz idő lesz Somogy megyében, a hőség megszűnik. Éjszaka nyugodt, eseménytelen időre számíthatunk.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 15,
szombat délután 30,
vasárnap reggel 15 fok körül alakul.

Estig fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Este egy hidegfront éri el térségünket, ezért az arra érzékenyeknél fejfájás, koncentráció-képesség csökkenés jelentkezhet. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap és hétfőn napközben frontmentes, napos, ismét jelentősen melegedő idő ígérkezik, hétfőn hőséggel. Hétfő estére egy gyenge hidegfront érkezhet, aminek hatására a Dunántúlon néhol előfordulhat záporeső, illetve zivatar.
- Kedden is marad a meleg, de picit frissebb időjárás várható. A megélénkülő északnyugati szél csak kissé hűti, frissíti fel a levegőt, így is bőven 30 fok felett, keleten 35 fok felett alakul a maximum hőmérséklet. Eleinte felhős idő várható, legtovább keleten, majd nyugat felől naposra fordul az idő. 
- Szerdára tovább csökkenhet a hőmérséklet, és változóan felhős-napos, csapadékmentes, kellemes időben bízhatunk.

Forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!