Megyei időjárás

2022.08.19. 07:00

Hidegfront hozza az esőt és a lehűlést

Pénteken egy hidegfront érkezik térségünkbe.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Felhős idő lesz jellemző, délelőtt csak elvétve, délután egyre többfelé záporokkal, zivatarokkal. A szél főként zivatarok környezetében erősödhet meg.
Éjszaka erősen felhős időben, szórványosan továbbra is előfordulhatnak záporok, zivatarok.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök délután 36,
péntek reggel 20,
péntek délután 35,
szombat reggel 17 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton, augusztus 20.-án általában erősen felhős idő várható, átmeneti napos időszakokkal. Keleten 30 fok felett, nyugaton kevéssel az alatt alakul a hőmérséklet. Délelőtt csak kevés helyen fordulhat elő záporeső, esetleg zivatar, délután viszont legkisebb eséllyel a legnyugatibb megyékben, másutt szinte mindenütt számítani kell záporokra, zivatarokra, többfelé heves zivatarokra is, kis körzetekben jelentős esőkkel.

- Vasárnap és a jövő hét első felében megmarad időjárásunk változékonysága. Általában erősen felhős, illetve rövid napos időszakok váltakoznak. Az ország nyugati felén kevesebb záporesőre, zivatarra lehet számítani, míg az ország keleti felén nagyobb eséllyel, szinte minden készülni lehet rájuk, olykor heves zivatarra is. A hőmérséklet az ország döntő részén 30 fok alatt marad, csak kevés helyen emelkedik fölé, viszont kifejezetten fülledt lesz a levegő. Összességében, országos átlagban is jelentős mennyiségű csapadékra készülhetünk az elkövetkezendő 1 hétben. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!