Vármegyei időjárás

2024.06.15. 07:50

Megérkezett a jó idő

Estig ragyogó napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Estétől aztán ÉNy-on magasra törnek a gomolyok, és itt zápor, zivatar is előfordulhat. Már 24-30 fok valószínű délután.

Sonline.hu

Fotó: Shutterstock

Somogy vármegyében szombaton délelőtt országszerte derült égbolt, szikrázó napsütés látszik jellemzőnek. A Dunántúl északi, északnyugati térségében élénk, erős, keleten gyenge délies irányú légmozgás várható. Délután északnyugaton is mérséklődik, legyengül a szél, késő délutánig marad a napsütés. Fokozódik a nappali felmelegedés, így már az évszakos átlagnak megfelelő maximum hőmérséklet valószínű. A déli országrészben lesz melegebb. Késő délután, estefelé, az északnyugati országrész felett erőteljesebb felhősödés kezdődhet, melyből elszórtan záporeső, mérsékeltebb zivatargóc is kialakulhat. Az ország túlnyomó részén marad a nyugodt idő. Éjszaka, az ország északi harmada felett átvonulhat nyugat-keleti irányban az este érkezett, szórványos záporokat adó felhősáv. Az ország déli felén változóan csillagfényes vagy mérsékelten felhős égbolt lesz jellemző csapadék esélye nélkül.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 9,
szombat délután 26,
vasárnap reggel 13 fok körül alakul.

Szombaton egy elöregedő, majd fölöttünk fokozatosan elhaló front miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnapra alapvetően napos és az évszaknak megfelelő hőmérsékletű idő várható. A déli országrészben helyenként elérheti a 30 fokot a maximum hőmérséklet. A túlnyomórészt napos időben elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán valószínű említést érdemlő felhőzet, illetve abból szórványosan, kis körzeteket érintően előforduló zápor, délután zivatargóc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában