Időjárás

2022.11.26. 08:00

Ez a szombat eső és frontmentesnek ígérkezik Somogyban

Enyhe időre van kilátás a hétvége első napján, még a nap is kisüthet Somogy megye felett.

Fotó: Sipeki Péter

Szombaton északnyugat, nyugat felől érkező vastagabb felhősáv okoz felhős, szürke időt.

Nyugaton már reggel erősen felhős égbolt várható. A középső országrész felett a délelőtt folyamán növekszik meg várhatóan a felhőzet, eleinte még lehet itt-ott napsütés a párásság és ködfoltok mellett. A keleti országrészben délelőtt ködös, ködfelhős és napos, illetve elvékonyodó köd, illetve párásság melletti szűrt napsütéses idő ígérkezik, majd délután keleten is felhősebbre fordulhat az idő.

Kattints a képre több részletért! 
Forrás: köpönyeg.hu

Elvétve gyenge szemerkélés vagy a ködfelhőzetből itt-ott szitálás előfordulhat, de jelentős mennyiségű csapadék nem hullik.
A Dunántúlon kissé felélénkül az északnyugati szél, másutt gyenge marad a légmozgás.
Éjjel északon csökken a felhőzet, míg a déli országrész felett erősen felhős marad az ég. Csapadék továbbra sem érkezik. Gyenge marad a légmozgás. Párásság, elszórtan, főként a derültebb északi tájakon köd is képződik.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek délután 9,
szombat reggel 5,
szombat délután 9,
vasárnap reggel 2 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap sem érkezik jelentős időjárási front az ország térségébe. Reggel párás, felhős, fagypont körüli hőmérsékletű idő valószínű, majd délelőtt ritkul, zömmel eloszlik vagy rétegfelhőzetté alakul a párásság, napos és felhősebb területek váltakoznak szeszélyes eloszlásban. Gyenge vagy mérsékelt ÉÉK-i légmozgás várható.

Forrás: eumet.hu

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!