Megyei időjárás

2023.02.09. 07:56

Hétvégéig marad a napos, hideg idő

Túlnyomóan napos, száraz, hideg téli idő várható. Reggel -11 és -3, délután 0 és +6 fok valószínű. Mérsékelt marad a délkeleti szél.

Somogy megyében csütörtökön derült, száraz, továbbra is hideg idő várható. Általában gyenge, vagy mérsékelt marad a légmozgás, de az északnyugati határszélen kissé megélénkülhet a délkeleti szél.
Éjszaka ismét erősen lehűl a levegő, nagyjából -5 fok köré, de az ismert fagyzugokban még előfordulhat -10 fok is. Derült marad az ég.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel -7,
csütörtök délután 2,
péntek reggel -5 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál esetlegesen melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken is hasonló, eseménytelen, napos idő várható. A hajnali erősebb fagyot követően, délutánra jellemzően már +5 fok köré enyhül a levegő hőmérséklete. Csapadék nem érkezik.
- Szombaton egy mérsékelt meleg, majd egy gyenge hidegfront érkezésének hatására megnövekszik a felhőzet, melyből kevés helyen, elszórtan lehet kisebb, vegyes halmazállapotú csapadék. Nyugaton inkább eső, keleten havas eső, hószállingózás. A megélénkülő szél hatására átkeveredő levegő újabb enyhülést hoz, de északkeleten még pár napig marad a hideg.
- Vasárnap előreláthatólag változóan felhős-napos, tovább enyhülő idő ígérkezik. Helyenként kisebb eső, északkeleten hószállingózás előfordulhat. Eleinte az északnyugati szélcsatornában még élénk, erős ÉNY-i szél fújhat, de napközben ez mérséklődni látszik.
- Hétfőn még tovább emelkedik a hőmérséklet, ekkor nyugaton és délen helyenként már +10 fok is lehet. Gyenge légmozgás mellett, napos és felhős területek, valamint időszakok váltakoznak, de említést érdemlő csapadék nem valószínű. Ködfoltok előfordulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!