Előrejelzés

2023.02.15. 08:00

Még az ég is ránk mosolyoghat szerdán Somogyban

Tovább enyhül az idő és szikrázó napsütés sem kizárt a vármegyében. Reggel ugyan csípős lesz az idő

Sonline

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: klyots

Szerdán reggel lehetnek pára és ködfoltok, majd délelőtt ezek fokozatosan zsugorodnak, ritkulnak és túlnyomórészt napsütéses időjárás alakul ki. Itt-ott azonban, a szélvédettebb, mélyebben fekvő területeken makacsabb párásság, szürkeség is megmaradhat.

A fagypont körüli reggelt követően délután kora tavaszias időben lehet részünk, de a ködfelhőzet alatt a hőmérséklet is nehezebben emelkedik. Az országon belül délnyugaton lesz enyhébb a délután, ott 1-2 fokkal +10 fok felett tetőzhet a hőmérséklet, míg északkeleten hűvösebb általában 4-5 fokkal hűvösebb marad a levegő.
Éjjel eleinte változóan párás-csillagfényes idő várható, majd észak felől egy összefüggőbb, de egyelőre vékony felhősáv húzódhat az északnyugati és északkeleti megyék fölé.

Részletes előrejelzésért kattints a képre! 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szerda reggel 1,
szerda délután 8,
csütörtök reggel 2 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. Forrás: Köpönyeg

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön délelőtt a pára és ködfoltok mellett vékony, áttetsző felhőzeten át még lehet szűrt napsütés, majd délután már inkább felhős égbolt a valószínűbb. Csapadék nem érkezik.

- Pénteken már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de egy ciklon érheti el térségünket. Most az látszik valószínűbbnek, hogy eleinte erősödő DDNY-i széllel enyhe, de nedvesebb légtömeg érkezik. Hatására erősen felhős, felhősebb időre van kilátás, elszórtan, de többfelé kialakuló kisebb esővel, záporesővel. A déli országrészben olykor felszakadozhat a felhőzet, és ott akár +15 fok is lehet helyenként.

Forrás: eumet.hu

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!