Megyei időjárás

2023.07.31. 08:00

A front elmegy, de nem követi rögtön kánikula

Hétfőn front mögötti nagyobbrészt napsütéses, de időnként mérsékelten felhős idő várható. A napsütéses időszakokban erős lesz az UV-sugárzás.

Sonline.hu


Elvétve, nagyobb eséllyel északon, északkeleten, valamint nyugaton előfordulhat elszórtan kis körzetet érintő zápor, esetleg zivatar.
A Dunántúlon és a középső országrészben élénk ÉNY-i, keleten gyenge változó irányú szél fúj.
A hőmérséklet kellemesen, 30 fok alatt alakul.
Éjszaka csillagfényes idő várható, keleten gyenge, a Dunántúlon mérsékelt, élénk légmozgással.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 17,
hétfő délután 27,
kedd reggel 17 fok körül alakul.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden változó vastagságú fátyolfelhőzet, szűrt napsütés idő várható, 30 fok körüli csúcshőmérséklettel. Északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten pedig a legmelegebb. Késő délután, északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, és szélerősödéssel, esővel, záporokkal, helyenként zivatarral vonul át éjszaka országunk felett a front.
- Szerdára napsütéses, mérsékelten meleg idő körvonalazódik. Csapadék általában nem hullik, de elvétve nem kizárt egy-egy rövid zápor.
- Csütörtökön, pénteken és a hétvégén egy hullámzó hidegfront alakíthatja időjárásunkat. Emiatt változékony, országrészenként is jelentősen eltérő időre készülhetünk. Napsütés, eső, záporeső, zivatar egyaránt előfordulhat. A több napsütés csütörtökön, pénteken valószínű, ekkor nyugaton 25 fok alatti hűvös, míg keleten, délkeleten 30 fok feletti kánikula a legvalószínűbb. A hétvégén már a felhők lehetnek túlsúlyban, és ekkor számíthatunk a gyakoribb, több csapadékra is. Azonban az előrejelzés ebben az időszakban már meglehetősen bizonytalan. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!