Vármegyei időjárás

2023.08.05. 07:55

Erős zivatar előzi meg, a fülledt meleg időt

Erősen felhős idő valószínű, keleten több napsütéssel. Eleinte csak nyugaton, később egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik. 22-25 fok köré csökken a hőmérséklet, de a Tiszántúlon melegebb lehet.

Egy lány örül a párakapu adta hűsítő hatásának, Kaposvár főutcájában a kánikula idején.

Fotó: Lang Róbert

Somogy megyében szombaton az ország nyugati felén, 2/3 részén erősen felhős, borongós, ismétlődő esőkkel, záporokkal, egy-két mérsékeltebb zivatarral tarkított, hűvös, a Dunántúl nyugati felén kifejezetten hideg és szeles idő várható. A keleti országrészben ezzel szemben késő délutánig napsütés, kánikula, majd késő délutántól egyre többfelé zivatarok, helyenként heves zivatarok kialakulása várható. A szél zivatarok környezetében viharossá fokozódhat, attól függetlenül többnyire gyenge, mérsékelt marad. Éjszaka keleten, északkeleten eleinte még számítani lehet zivatarokra, majd ezek megszűnnek. Az ország többi részén borongós időben esőre, záporokra van kilátás. Lesz ahol csak pár csepp eső esik, lesz ahol jelentősebb mennyiség hullik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 16,
szombat délután 19,
vasárnap reggel 16 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap délelőtt országszerte erősen felhős, borongós idő valószínű, többfelé esővel, záporokkal. Délután már nagyobb területen vékonyodik, szakadozik, helyenként lecsökken a felhőzet, és kevesebb helyen várható eső is. Élénk, erős ÉNY-i, északkeleten DNY-i szél fúj. Kifejezetten hűvös lesz, keleten is lehűl a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!