Vármegyei időjárás

2023.08.18. 07:56

Helyenként zápor és zivatar is kialakulhat

A sok napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és délután elszórtan zivatar, zápor is kialakul. 30-35 fok közötti országos hőség lesz.

Sonline.hu

Fotó: Unger Tamás

Somogy megye térségében pénteken reggel is fülledt, nagyobbrészt derült, néhol párás, vékonyan felhős idővel indul a nap. Napközben várhatóan csak kevés, gyenge felhőzet lesz az égen, alapvetően napsütéses, csapadékmentes időre van kilátás a késő délutáni órákig. Fülledt hőség lesz jellemző, 30-35 fok körüli maximum hőmérsékletekkel. Az esti, késő esti időszakban ismét nő a légköri labilitás. Gyors gomolyfelhő-képződést követően elszórtan - ezúttal nagyobb valószínűséggel a déli és a dunántúli tájakon - zivatargócok alakulnak ki. Fronthatással nem kell számolni.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 19,
péntek délután 33,
szombat reggel 22 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- A hétvégén kánikulával lehet számolni, sőt fokozódik is a meleg és a fülledtség. Összességében nyaralóknak kedvező idő a legvalószínűbb, de napos és felhős időszakok váltakozásával. Mindkét napon, késő délután, este és éjjel elszórtan, kevés helyet érintve, de kialakulhatnak zivatargócok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!