Somogyi időjárás

2023.09.29. 08:00

Frontmentes időben gyűjthetjük tovább a D-vitamint

Pénteken még frontmentes, nyugodt idő várható Somogyban.

Fotó: Burry van den Brink

A hajnali órákban továbbra is szeszélyes eloszlásban előfordul párásság, majd a nappali órákban már országszerte derült idő válik jellemzővé. A kora délutáni időszakban kellemesen, késő nyáriasan magas hőmérséklet, az évszakos átlagnál 4-6 fokkal melegebb idő várható. Egész nap gyenge, jelentéktelen marad a légmozgás.

Az éjszaka első felében változatlan marad a légköri helyzet: csillagfényes, nyugodt, eseménytelen idő valószínű. Éjfélt követően egy változó, zömmel mérsékelt vastagságú felhőzet érkezik, ami folyamatosan sodródik kelet felé. Az ország túlnyomó részén még ekkor sem történik változás az időjárásban.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök délután 27,
péntek reggel 13,
péntek délután 27,
szombat reggel 16 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton egy gyenge hidegfront átvonulása körvonalazódik, melynek hatására inkább csak mérsékelt felhősödés, szélélénkülés és némi hőmérséklet csökkenés valószínű. Gyenge záporeső csak elvétve fordulhat elő, általában nem hullik csapadék. A változó, zömmel mérsékelten vastag felhősáv délelőtt elsősorban a nyugati és középső országrészt borítja, majd délután áthelyeződik a keleti térség fölé. Mögötte ismét kisüt a nap.

- Vasárnap változóan napos-felhős, a Tiszántúl térségben mérsékelten felhős idő látszik most valószínűbbnek. Csapadék, pláne számottevő csapadék sehol nem hullik. Időről-időre megélénkül az ÉNY-i szél. Csökken ugyan a hőmérséklet, de még így is az évszakos átlag fölé várható a maximum érték.

- Hétfőn, kedden napos-fátyolfelhős, csapadékmentes, újból melegedő idő a legvalószínűbb. Kedden élénkülő D-i szél hozhat még melegebb levegőt a térségbe.

- Szerdára már jelentősebb előrejelzési bizonytalansággal, de hidegfront érkezése körvonalazódik erős széllel, majd felhősödéssel, lehűléssel, de jelentősebb csapadék esélye nélkül. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!