Somogyi időjárás

2023.09.09. 08:00

Még kihasználhatjuk a hétvége szép időjárását

Somogy térségébe szombaton sem érkezik változás a légköri helyzetben, marad a zömében napsütéses, csapadékmentes időjárás.

Sonline.hu

Fotó: LANG RÓBERT

Csupán gyenge fátyolfelhőzet zavarhatja meg néhol a napsugarakat. A hőmérséklet ismét 30 fok közelébe emelkedik. Az éjszaka ismét eseménytelen, csillagfényes időt hoz. 1-2 fokot tovább mérséklődik a lehűlés, de még így is friss lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 29,
szombat reggel 14,
szombat délután 29,
vasárnap reggel 16 fok körül alakul.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Előreláthatólag a jövő hét közepéig marad a hazánk térségének időjárását napok óta alakító anticiklon.
Nyugodt, frontmentes időszak várható, melynek köszönhetően tartósan napos, késő nyárias idő a legvalószínűbb. A délutánok 30 fok körülinek, a hajnalok frissnek, de egyre enyhébbnek ígérkeznek.

- Jövő hét szerdára, csütörtökre körvonalazódik változás záporokkal zivatarokkal, de ennek részletei még bizonytalanul előrejelezhetőek. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!