Megyei időjárás

2023.11.07. 08:00

Felhős napra készülhetünk, néhol eshet is

Kedden túlnyomórészt felhős égbolt valószínűbb Somogyban. Délen kevéssé valószínű napsütés.

Fotó: Keresztesi Balázs

Napközben csak kevés helyen alakulnak ki záporok, gyenge eső, szemerkélés. Általában gyenge lesz a légmozgás. Késő délután, este kiterjedtebb, intenzívebb csapadékmező érheti el az ország délnyugati felét. Éjszaka borús, esős időre kell készülni. Ismét lehetnek heves záporok, itt-ott az ég is megdörrenhet.

A csapadék hajnalra várhatóan már áthelyeződik az északkeleti megyék fölé.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő délután 16,
kedd reggel 8,
kedd délután 14,
szerda reggel 8 fok körül alakul.

Kedden a nap első felében még meleg-, majd egyre inkább hidegfronti hatás lesz a meghatározó, így sok frontérzékenynél tapasztalható lehet fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán hidegfront vonul át felettünk, mellyel hűvösebb levegő érkezik a térségbe. Reggel még országszerte eshet, keleten heves záporok, zivatar is kialakulhat, de a felerősödő ÉNY-i szél kelet felé sodorja a csapadékmezőt. A front mögött, nyugat felől lecsökken a felhőzet. Délután, keleten is megszűnnek a záporok. A hőmérséklet egyre inkább közelít az évszakos átlaghoz, de 2-3 fokkal még a fölé ígérkezik.

- Csütörtökön ismét D-i irányúra fordul a légáramlás, a Dunántúlon meg is élénkülhet a szél. Mérsékelten felhős, napsütéses idő a legvalószínűbb, estig csapadék nélkül. Éjszaka már erős felhősödésre, majd délnyugat felől érkező, kiterjedtebb esőkre van kilátás.

- Pénteken és szombaton újabb ciklon és annak egymást követő frontjai okozhatnak változékony, szeles időjárást több hullámban átvonuló csapadékkal, zömmel erősen, de időnként szakadozottan felhős éggel. A novemberi közepi átlagnak megfelelőre hűlhet a levegő. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!