Vármegyei időjárás

2023.12.24. 07:53

Biztosan nem lesz fehér a karácsony Somogyban

Borongós, erősen felhős, vagy borult időnk lesz. Szórványosan fordul elő szitálás, kisebb eső. A nyugati, délnyugati szél erős lesz. +9 fok körüli maximumok lesznek.

Sonline.hu

illusztráció

Somogy vármegye térségében szenteste napján, vasárnap az északnyugati irányú, középső sávban továbbra is élénk, gyakran erős ÉNY-i szél fúj, másutt mérsékeltebb légmozgás lesz a jellemző.
Reggel, az ország északkeleti felén még sokfelé lehet gyengülő eső, havas eső, de fokozatosan elgyengül, egyre tartósabb szünetek várhatóak ott is a csapadékban. Napközben marad a felhős égbolt, de már csak időszakosan, szórványosan előforduló, gyengébb esőkkel, szemerkélésekkel. Az északkeleti határszélen vegyes halmazállapotú szemerkéléssel.
Az ország zömén az évszakhoz mérten szokatlanul enyhe nap várható, a maximum hőmérséklet elérheti a +10 fokot, míg az északkeleti határmegyékben még tartja magát a hidegebb levegő.
Este, éjjel is erősen felhős, borongós idő lesz. Ismét egyre nagyobb területen élénkül, erősödik meg a szél, ezúttal NYDNY-i irányból. Eső elsősorban az északi határmegyékben valószínű, ott is időszakos, szórványos jelleggel.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 6,
vasárnap délután 10,
hétfő reggel 7 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Karácsony első napján is folytatódik a szeles, az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb idő. A délnyugati irányú szél elsősorban a Tiszántúl térségében lehet erős, másutt inkább csak élénk lökések kísérik. A vastag, zárt felhőzet, a nap folyamán, nyugat, délnyugat felől vékonyodhat, felszakadozhat. A délnyugati, déli országrészben pár órás napsütésben is lehet bízni. Északon, északkeleten ezzel szemben még marad a zártabb felhőzet, illetve ott kisebb eső is előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!