Vármegyei időjárás

2023.12.25. 07:52

Folytatódik az enyhe karácsonyi idő

Somogy vármegye térségében karácsony első napján is folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb idő. A déli határvidéken a +15 fokot is megközelítheti itt-ott a maximum hőmérséklet, és északkeleten is megenyhül.

Sonline.hu

Fotó: Czinege Melinda

A nyugati irányú szél elsősorban a Tiszántúl térségében, illetve az északi határvidéken lehet élénk, olykor erős, másutt mérsékelt marad.
A vastag, zárt felhőzet, a nap folyamán, délnyugat felől vékonyodhat, felszakadozhat. A délnyugati, déli országrészben pár órás napsütésben is lehet bízni. Északon, északkeleten ezzel szemben még marad a zártabb felhőzet, szürke idő. Jelentős eső abban a térségben sem várható, de elvétve kialakulhat kisebb eső, szemerkélés.
Éjszaka a magas szintű, frontfelhőzet országszerte csökken, elvékonyodik, de eközben párásság, foltokban köd képződhet. Hajnalban gyengén, szakadozottan felhős és párásabb területek váltakoznak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 8,
hétfő délután 12,
kedd reggel 6 fok körül alakul.

Kettős fronthatás: fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás tapasztalható.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Karácsony második napján is enyhe időre készülhetünk. Az ország északkeleti felén élénk NY-i szél fúj, míg délen és nyugaton gyenge légmozgás valószínűbb. Reggel, délelőtt lehet párásság, foltokban köd, illetve ködfelhőzet, de napos területek is előfordulnak. Délután változóan felhős-napos égkép a legvalószínűbb csapadék nélkül.

- Szerdán már országszerte mérsékeltebb, de továbbra is D-i légmozgás lehet a meghatározó. Pár fokot csökkenhet ugyan a hőmérséklet, de marad az évszakos átlagnál enyhébb idő. Egyelőre változóan napos-felhős, csapadékmentes idő ígérkezik.

- Csütörtökön élénkebb D-i szél, változóan napos-fátyolfelhős idő most a legvalószínűbb. Ismét 10 fok fölé emelkedhet a maximum hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!