Megyei időjárás

2024.03.21. 07:55

A ragyogó napsütést felhősödés váltja estig

2198107015

Fotó: Maria Markevich

Csütörtökön délelőtt, a nyugati országrész felett erősen fátyolfelhős, erősen szűrt napsütés a valószínűbb, míg keleten még derült égbolt, zavartalanabb napsütés várható.
Délutántól, nyugat felől vastagodó felhőzet sodródhat az ország fölé. A Dunántúlon már zömében felhős, keleten még felhősödő, szűrt napsütéses idő ígérkezik. Estig nem valószínű csapadék, estétől azonban, nyugat felől terjeszkedve egyre többfelé alakulhat ki gyenge zápor, szemerkélés.
Éjjel feltámad az ÉNY-i szél. Országszerte erősen felhős, borongós ég várható. A felhőzetből elszórtan, kezdetben főként a nyugati országfélben, majd a keleti térségben is kialakulnak záporok, időszakos, mérsékelt esők. Fagy már sehol nem valószínű az országban.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 12,
csütörtök reggel 4,
csütörtök délután 15,
péntek reggel 10 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. forras: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken reggel még országszerte erősen felhős ég valószínű elszórtan záporesőkkel. Napközben nyugaton marad várhatóan a felhősebb égbolt záporokkal, míg az ország keleti felén szakadozottabbá válhat a felhőzet, változóan naposütés alakulhat ki. Mérsékelt, nyugaton élénkebb É-ias szél fúj. Estére nyugaton is csökkenni kezd a felhőzet.

- Szombaton D-ire forduló, nyugaton erősödő széllel érkező enyhülés, változóan napos-felhős égbolt várható, estig csapadék nélkül. Éjjel, nyugaton már markáns hidegfronttal érkező szélerősödésre és záporokra van kilátás.

- Vasárnap mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat: keleten eleinte még meleg-, nyugaton már kelet felé terjeszkedő hidegfronti hatással. Erős szél, változékony időjárás, szórványosan esők, zivatarok és lehűlés várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!