Vármegyénk időjárása

2024.03.30. 08:00

Kellemes, meleg idő vár ránk

Vármegyénkben szombaton marad a melegfronti helyzet élénk, főként északnyugaton erős déli, délnyugatii széllel.

Sonline.hu

Fotó: Ádám János

Az évszakos átlaghoz képest jóval enyhébb, kellemes 21 és 26 fok közötti hőmérséklet ígérkezik. Alapvetően napos idő lesz, de időnként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem valószínű. Éjszaka már vastagabb fátyolfelhők érkezhetnek fölénk, de számottevő változás nem történik az időjárásban.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 9,
szombat délután 22,
vasárnap reggel 8 fok körül alakul. 

A légkörben zajló erőteljes melegedés miatt a melegfrontérzékenyek tapasztalhatnak fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot. Emellett ingerlékennyé válhatunk és csökkenhet teljesítőképesség.

A legvalószínűbb folytatás:

  • Húsvét vasárnap folytatódik a szeles, meleg időjárás. Általában sok lesz a fátyolfelhő felettünk, ez időnként meg is vastagodhat, erősebben szűrheti a napsütést. Emellett délután délnyugat felől szórványosan alakulhatnak ki gyenge záporok, egy-egy zivatar is lehet.
  • Húsvét hétfőn még alapvetően meleg lesz, de délután hidegfront érkezik. A délelőtti szűrt napsütést követően délután megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé kell számítani záporokra, helyenként zivatarokra. Néhol jelentős mennyiségű csapadék is leeshet. Délutántól az addigi erős DNY-i szél fokozatosan ÉNY-ira fordul, majd mérséklődik.
  • Kedden alapvetően erősen felhős, a korábbiaknál jóval hűvösebb idő valószínű, időszakos napsütéssel. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, főként az ország délnyugati részén zivatarok is lehetnek. Az ÉNY-i szél az ország északkeleti kétharmadán erős, másutt gyenge, mérsékelt lesz.
  • Szerdán változóan felhős ég, elszórt záporok, mérsékelt DNY-ira forduló légmozgás lehet a jellemző.

forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!