Időjárás

2024.03.29. 08:00

Viharossá fokozódó szél borzolja a nagypéntekünket

Nagypéntekre visszatér a déli áramlás. Melegfront érkezik vármegyénkbe délnyugatira forduló megélénkülő, nyugaton viharossá fokozódó széllel.

Sonline.hu

Fotó: Bargais

Napos és mérsékelten felhős időszakok, valamint területek váltakozása mellett jelentősen melegszik a levegő. Említést érdemlő csapadék nem valószínű.
Éjszaka hasonló marad az időjárás.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 4,
péntek délután 19,
szombat reggel 9 fok körül alakul. 

A magasban zajló erőteljes melegedés miatt a melegfrontérzékenyek tapasztalhatnak fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot. Emellett ingerlékennyé válhatunk és csökkenhet teljesítőképesség.

A legvalószínűbb folytatás:

  • A húsvéti hétvégén várhatóan marad a melegfronti helyzet élénk, főként északnyugaton erős D-i, DNY-i széllel. Az évszakos átlaghoz képest jóval enyhébb, kellemes, országszerte 21 és 25 fok közötti hőmérséklet ígérkezik. Változó vastagságú, zömében áttetsző magas szintű felhőzet szűrheti, zavarhatja időnként a napsütést. Csapadék nem valószínű.
  • Húsvét hétfőn, még tovább melegedhet a levegő. Kora délutánig változóan felhős, szűrt napsütéses, meleg idő látszik valószínűbbnek élénk, erős DDNY-i széllel, de délután, este egy hidegfront érkezése körvonalazódik ÉNY-ira forduló széllel és záporok, néhol zivatarok kialakulásával.
  • Kedden alapvetően erősen felhős idő a legvalószínűbb, időszakos napsütéssel. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, főként az ország délnyugati felén zivatarok is. A NY-ias szél elsősorban északon és keleten lehet élénk, erős.

forrás: eumet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!