Megyei időjárás

2024.04.15. 07:54

Erősödő szél mellett, de még élvezhetjük a nyárias időt

Hétfőn az észak felől közeledő hidegfront okoz kettősséget hazánk időjárásában. Somogyban még kitart a nyárias idő.

Fotó: Németh Levente

Somogyban még marad napos, időnként mérsékelten felhős égbolt erős széllel. Nyári melegre számíthatunk.
Éjszaka délebbre tolódik a vastagabb felhőzet és a csapadékzóna, de a déli megyékben még mindig nem valószínű számottevő eső, jellemzően inkább északon, északnyugaton valószínű eső, zápor. A szél reggelre mindenütt megélénkül.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 13,
hétfő délután 25,
kedd reggel 6 fok körül alakul.

Meleg, majd hétfőn a délutáni, esti óráktól a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás. met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden már országszerte borongós, csapadékos, hűvös, szeles időre készülhetünk. A megerősödő É-i széllel elárasztja az országot a hidegebb légtömeg. Eső előreláthatólag délelőtt elsősorban az ország északi felén hullik, majd a délután folyamán a déli országrészt is eléri a csapadékmező.
- Szerdán is zömében erősen felhős égbolt ígérkezik jellemzőbbnek, de itt-ott, főként délután északnyugaton felszakadozhat a felhőtakaró. Már csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Főként a Dunántúlon fújhat élénk, erős É-i szél, másutt mérsékeltebb légmozgásra van kilátás. Marad a hűvös levegő.
- Csütörtökön mérsékelt szél, valamivel több napsütés, míg pénteken sok felhő, és a Dunántúlon élénk, erős É-i szél mellett mindkét nap szórványosan, de bárhol az országban előfordulhatnak kisebb esők, záporok. Hidegek hajnalokra és az évszakos átlagnál hűvösebb nappalokra van kilátás.(forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!