Megyei időjárás

2024.04.06. 07:55

Kirándulóidővel kecsegtet hétvégére a somogyi időjárás

Szombaton Somogyban tartósan napos, gyengén felhős idő várható.

Fotó: Lang Róbert

Az ország túlnyomó részén nem valószínű csapadék. Régiónkban 25 fok közeli maximum hőmérsékletek is előfordulhat. Késő délután, este vékonyodni kezd a felhőzet. Éjjel többnyire csillagfényes vagy gyengén felhős égbolt, gyenge légmozgás, nyugodt idő várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 20,
szombat reggel 10,
szombat délután 23,
vasárnap reggel 11 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap és hétfőn már országszerte fátyolfelhőzet melletti napos idő várható. Tovább melegszik a levegő, 25 fok köré, egyre többfelé a fölé emelkedik a nappali hőmérséklet. Vasárnap gyenge légmozgással, hétfőn élénk, néhol erős D-ies széllel lehet számolni. Csapadék nem érkezik.

- Kedden előreláthatólag délelőtt még marad a nyáriasan meleg, napsütéses időjárás, de tovább erősödik a D-ies szél. Valamikor a délutáni, esti órákban, északnyugat felől egy hidegfront érkezése körvonalazódik ÉNY-ira forduló, viharos széllökésekkel, felhősödéssel, és szórványosan esővel, záporokkal. A fronttal érkező esők, illetve szél várhatóan az éjszaka második felében éri el a keleti országrészt.

- Szerdán szeles, változékony, hűvös idő ígérkezik kelet felé elvonuló csapadékkal, nyugat felől felszakadozó, lecsökkenő felhőzettel. Nagyjából 10 fokot eshet vissza a hőmérséklet.

- Csütörtökre egyelőre délelőtt naposabb, délután felhősödő időre van kilátás. Este, éjjel egy kiebb csapadékmező is keresztezheti az országot. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!