Megyei időjárás

2024.05.16. 07:55

Többnyire felhők takarják el a napot

Fotóillusztráció

Fotó: Shutter

Csütörtökön az elmúlt napokhoz képest zömében felhős égbolt lesz a jellemző, időnként, helyenként, a déli országrészben nagyobb eséllyel átmenetileg felszakadozó felhőzettel, bujkáló napsütéssel.
Napközben összességében kevés helyen, nagyobb valószínűséggel az északi országrészben, kisebb eséllyel országszerte előfordulhat kisebb eső, futó zápor.
Az ország nagyobb részén élénk, időről-időre erős KDK-i szél fúj. A hőmérséklet általában 20 fok fölött marad, a csapadékosabbnak várt északi térségben eshet 20 fok alá.
Estétől, a délnyugati térségben nő meg várhatóan a csapadékhajlam záporok, zivatargócok formájában. Éjjel délnyugat felől tovább terjeszkedik a csapadékmező kelet, északkelet felé. Hajnalra délnyugaton csökken a csapadékhajlam, majd a felhőzet is, míg a középső és északkeleti térségben egyre többfelé ered el az eső.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 24,
csütörtök reggel 10,
csütörtök délután 21,
péntek reggel 12 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken eleinte erősen, majd délnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozottan felhős égbolt, naposabbra forduló idő várható. Az északkeleti térségben maradhat a legtovább felhős az égbolt, illetve ott lehetnek tartósabb záporok, melyek hatására a hőmérséklet is alacsonyan maradhat. Az ország nagyobb részén kialakuló szakadozottan felhős időben országszerte előfordulhat záporeső, délután zivatargóc.

- Szombaton zömében napos, nyárias idő valószínű mérsékelt gomolyfelhősödésekkel és kevesebb helyet érintő, szórványosan kialakuló, helyi záporokkal.

- Vasárnap délelőtt naposabb, majd délután ismét erősebben gomolyfelhős idő válhat jellemzővé elszórtan, egyelőre a keleti országrészben nagyobb eséllyel kialakuló záporok, zivatargócok esélyével.

- Hétfőtől fülledt, nyáriasan meleg, de egész nap változóan napos-gomolyfelhős, időről-időre erősebben felhős időben kialakuló helyi záporokkal, zivatargócokkal tarkított, labilis időjárási helyzet kialakulása körvonalazódik. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!