Ingajáratban

2017.07.17. 17:48

Lángolt a gabona, a kombájn – munkában a tűzoltók

Az elmúlt három nap során összesen hatszor riasztották a Somogy megyei tűzoltó egységeket lábon álló gabona és tarlótüzek megfékezéséhez.

Sonline

– Kigyulladt egy kombájn és a tarló Mezőcsokonyán – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. – A tűz a még lábon álló gabonát is veszélyeztette. A kombájnt már a kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. Az égő tarlót egy erőgéppel körbeszántották, majd a tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az egység átvizsgálta a kombájnt, a további károk elkerülése érdekében, ám izzó részeket már nem találtak.

Rövid időn belül Barcsra riasztották a város hivatásos tűzoltóit, ahol egy learatott búzatáblán csaptak fel a lángok. Az egységek mintegy két hektáron körülhatárolták és eloltották a tarlótüzet.

Som határában a lábon álló búzatábla kapott lángra. A siófoki hivatásos tűzoltóknak rövid időn belül sikerült körülhatárolni a tüzet, megakadályozva, hogy nagyobb kár keletkezzen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában