Skandallum

2017.08.07. 10:10

Bárddal és baltával támadt haragosára

Bárddal és baltával támadt haragosára egy marcali fiú, akinek ezen kívül is sok van a rovásán a nyomozó hatóság szerint.

K.G.

A bűncselekmények elkövetésének idején a 16. életévét betöltött vádlott 2016-ban bűnözői „karrierbe” kezdett. Tavaly márciusban még csak kisebb súlyú lopások miatt került a rendőrség látóterébe, amikor felnőttkorú társával közösen többször csent el italos rekeszeket, illetve üdítőket egy marcali hotelből. 2016. júniusában és júliusában azonban már közterületen leállított kerékpárokat lopott el, mellyel négy sértettnek összesen 75 ezer forint kárt okozott. Szeptemberben a fiatalkorú fiú vádlott pletykát hallott arról, hogy őt és barátnőjét egy másik fiú meg akarja támadni. Hogy ennek elébe menjen magához vett egy bárdot és egy baltát, majd megkereste az ismerős fiút, aki ekkor az egyik marcali sporttelepnél tartózkodott. Itt a fiatalkorú vádlott előbb a baltával, majd a bárddal ütött a haragosa felé, akit könnyebben meg is sebzett, azonban a sértett végül eredményesen védekezett és lefegyverezte a támadóját. A fiatalkorú vádlott decemberében, mintegy keretbe foglalva az évet még egy csekély értékű falopást is elkövetett. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és többrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat a fiatalkorú marcali fiú és felnőttkorú társa ellen. Az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő felnőttkorú társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában