Akció

2017.11.21. 11:30

Ingyen vizsgálják az autót a szervizek, a vezető látását az optikák

Fokozott ellenőrzést tart az utakon a rendőrség egészen december 8-ig.

K.G.

Közben az ORFK és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság „Látni és látszani!” elnevezéssel immáron hatodik alkalommal indított kampányt az akció idején. Céljuk, hogy a balesetmentes közlekedésért felhívják a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára. Az akció időtartama alatt az ahhoz csatlakozott szervizekben az autók műszaki állapotát, az optikákban pedig a vezetők látását ellenőrzik, méghozzá térítésmentesen.

A kaposvári rendőrkapitányság munkatársai a kampányhoz csatlakozva a látás és a láthatóság jelentőségére hívták fel a figyelmet egy kaposvári áruháznál. A szakemberek a helyszínen tájékoztatták az érdeklődőket arról, hogy az autóvilágításnak komoly szerepe van a balesetek megelőzésében a nappali, a szürkületi, és az éjszakai vezetés során egyaránt. A résztvevők KRESZ tesztlapokat töltöttek ki, a gyermekeknek pedig a témához kapcsolódó rajzokat készítettek. Végül mindannyian egy a láthatóságot segítő, baleset-megelőzési ajándékkal gazdagodhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában