Kábítószer

2018.01.10. 09:42

Az iskola környékén árulták a drogot Kaposváron

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat hat emberrel szemben, akik közül öten nemcsak fogyasztották, hanem beszerzési-értékesítési láncot kiépítve kereskedtek is a tiltott szerekkel.

K.G.

Az élettársi kapcsolatban álló első és másodrendű vádlottak azzal a céllal adták el az autójukat, hogy a vételárból kábítószert vásárolnak és azt haszonnal Kaposvár területén értékesítik. Ebbe bevonták ismerősüket, a harmadrendű vádlottat is, akiről tudták, hogy Budapesten megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik a drogok beszerzéséhez.

Ezután 2016 októbere és 2017 márciusa között több alkalommal vásároltak Budapesten jelentős mennyiségű amfetamint, illetve speed port, melyet Kaposvárra szállítottak és lakóhelyükön kimérve árusítottak. Előfordult, hogy a kábítószert egy iskola közvetlen közelében adták át. A kábítószer értékesítésébe több személyt is bevontak. A rendőrök végül 2017 márciusában számolták fel a kábítószer kereskedő hálózatot. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, illetve felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, illetve a szerek eladásából származó pénzösszeg elkobzását is indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában