Fotók

2018.02.10. 09:27

Vádat emelnek a szarvasborjút orvul elejtők ellen

A nagyatádi rendőrök vádemelést javasolnak két férfi ellen, akik a csurgónagymartoni erdőben tiltott módon és eszközökkel ejtették el a vadakat.

Sonline

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a rendőrség felé 2018. január 21-én érkezett bejelentés arról, hogy a csurgónagymartoni erdészet vadászterületén egy kilőtt és zsigerelt szarvasborjút, mellette vadak etetésére szolgáló takarmányt és az elfogásukra alkalmas acél hurkokat találtak. Az egyenruhások másnap elfogtak egy 67 éves férfit, akit orvvadászat elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A nyomozók az ügyben tartott házkutatás során a feltételezett elkövető gépjárművéből szarvas és vaddisznó koponyákat, valamint lakásán több kilónyi fagyasztott vadhúst foglaltak le.

A gyanúsított kihallgatása során elmondta, hogy egy hivatásos vadász ismerősét kérte meg a vad kilövésére és kizsigerelésére, ezért társát szintén gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá mindkettejüket szabadlábon hagyásuk mellett lopás elkövetésével is meggyanúsították.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság az ügyet a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Nagyatádi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában