ellenőrzés

2018.06.28. 13:23

Részeg sofőrökre vadásztak

Az úgynevezett finn módszerrel történő kontroll célja az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése és a közúti közlekedési balesetek megelőzése.

Sonline

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai 2018. június 27-én több mint 200 járművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlen esetben merült fel a sofőrnél az ittasság gyanúja. Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza.

Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában