tört-zúzott

2018.07.31. 10:07

Autókat rongált a megrögzött vandál

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat azzal a 42 éves dombóvári férfival szemben, aki komoly anyagi kárt okozva rongált meg egy autót Kaposváron.

K.G.

Az ittas vádlott 2018 májusában egy kora esti órán Kaposváron járt. Az egyik társasház előtt felvett a földről egy falécet, és minden különösebb ok nélkül betörte az egyik ott parkoló autó szélvédőjét, amelytől az pókhálósra repedt. Az autó tulajdonosának 112 ezer forint kárt okozott. A férfi egy ott parkoló másik gépkocsira is ráütött a faléccel, illetve püfölni kezdett egy szemetes konténert is, de azokban kárt nem okozott. Végül a vandál pusztítással azért hagyott fel, mert a társasház lakói rászóltak, illetve értesítették a rendőrséget. Elrejtőzött a hatóságok elől, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A rendőrség július elején vette őrizetbe, majd letartóztatták. Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, hasonló bűncselekmény miatt legutóbb áprilisban elítélt férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A vádlott beismerő vallomást tett, ezért az új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy amennyiben a bírósági eljárásban is együttműködő lesz, ügye tárgyalás tartás nélkül is befejezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában