Egy élet két pillanata

2018.07.23. 08:19

Gyorsított eljárásban ítélték el a zászlótolvajt

Gyorsított eljárásban ítélték el azt a férfit, aki ellopott egy zászlót a kaposvári Rippl-Rónai Fesztiválról. A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat egy évre próbára bocsátotta.

Sonline

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 31 éves veresegyházi férfit, aki a Rippl-Rónai Fesztiválról ellopta az egyik művész kiállított zászlóját.

Az Egy élet két pillanata címet viselő alkotást a Kaposváron megrendezett Rippl-Rónai Fesztivál keretében állították ki a Fő utcán. Az ittas vádlott május 26-án a késő éjszakai órákban addig ügyeskedett, míg végül el tudta lopni a zászlót.

Nem számolt azonban azzal, hogy a bűncselekmény elkövetését térfigyelő kamerák rögzítették, amit a rendőrség az elkövető felderítése érdekében közzétett. A vádlott – miután a sajtóban is megjelent felvételt látva tudomást szerzett arról, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság keresi – önként jelentkezett a nyomozó hatóságnál, ezzel együtt az ellopott zászlót is visszaszolgáltatta a művésznek. Az alkotásban kár nem keletkezett.

A Kaposvári Járásbíróság – osztva az ügyészség álláspontját – a büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat egy évre próbára bocsátotta. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában