óvatosan az utakon

2018.08.01. 13:13

Közúti tragédia: tíz nap alatt négyen haltak meg Somogy útjain

Több személyi sérüléssel, illetve tragikus kimenetelű baleset történt júliusban Somogyban. Tíz napon belül négyen vesztették életüket a megye útjain.

Sonline

Egy személygépkocsi és egy motor ütközött össze Andocs külterületén. A balesetben a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Balatonfenyvesen egy személygépkocsi elütött két gyalogost, majd a jármű sofőrje segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Egy 20 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, míg egy 53 éves asszony a helyszínen életét vesztette. A fonyódi rendőrök elkapták a feltételezett elkövetőt. A Kaposvári Járásbíróság szerdán döntött a letartóztatásáról. A Somogy Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mert szerintük a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást veszélyeztetné a 25 éves férfi.

A Kaposvári Járásbíróság döntésében az ügyészi indítványnak helyt adva a terhelt előzetes letartóztatását egy hónapra elrendelte, a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel. A bíróság végzése véglegessé vált, azt mindenki tudomásul vette.

Két gépkocsi ütközött össze Somogyvárnál: a balesetben ketten megsérültek, s az egyik személyautó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Egy motorkerékpáros és egy személyautó ütközött össze a 7-es főútvonalon, Fonyódligetnél, s a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy nyáron is egyaránt fontos gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral és autóval közlekedve az óvatosság és a szabályok betartása.

– Javában tart a nyári szezon ezért sok a kerékpáros, a motoros, az autós és a gyalogos az utakon – közölte az SMRFK sajtóosztálya. – A körültekintő, átgondolt közlekedés velejárója az elővigyázatosság, mely ilyenkor sokszor háttérbe szorul. A járművezetők a nyári időszakban jellemzően lendületesebben, a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek, amelyet a baleseti statisztikai adatok is jól tükröznek.

Különösen a gépkocsival, illetve a motorkerékpárral közlekedőknek kell kellő figyelmet fordítaniuk a relatív sebesség helyes megválasztására. – Legyenek különösen elővigyázatosak a be nem látható útkanyarulatokhoz érve, hiszen a sebesség helyes megválasztásával a balesetek nagy része elkerülhető – figyelmeztettet az SMRFK!

A balesetek megelőzésének leghatékonyabb módja a szabályok betartása, de kiemelten fontos a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is. A meleg hatása a reakcióidőben is jelentkezik, a reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak, ezáltal a hibalehetőségek száma is megnő. – Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot – tanácsolták. – A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztesse ki, menet közben használjon légkondicionálót, vagy gondoskodjon a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában