harag

2018.09.18. 12:03

A szomszédokra gyújtotta a házat

Elítélték azt az 50 éves férfit, aki rágyújtotta a szomszédaira a házat, mert azt hitte, hogy ellopták a pénzét.

K.G.

Tavaly nyáron fenyegette meg a szomszédban lakó párt, mert az otthonából eltűnt 45 ezer forintja, és rajtuk kereste. Addig nem voltak rossz viszonyban, rendszeresen átjártak egymáshoz. A férfi éjszaka visszatért a szomszédba, és többszöri próbálkozás után meggyújtott egy étolajjal átitatott zoknit, majd feldobta a gerendára. A tűz elaludt, ezért háromszor kellett visszamennie, és újra lángra lobbantani. Ezután haza ment a saját udvarába, lefeküdt a fűbe, onnan nézte a lángoló tetőt. Később a rendőrök ébresztették fel. A szomszéd házban a fiatal pár mellett három gyermek is tartózkodott, egy öt éves és egy három éves kisfiú, és egy kétéves kislány.

– Valóban megfenyegetett bennünket, de nem vettük komolyan, hogy meg is teszi! – mondta a bíróság előtt a szomszédban lakó fiatal nő. A gyújtogató azzal védekezett, hogy nem akart a szomszédok életére törni, csak azt szerette volna elérni, hogy megijedjenek, és visszaadják a pénzét.

A bíróság szakértőket is meghallgatott. A tűzvizsgáló szerint kitartó próbálkozás kellett az étolaj égéséhez, a szarufa két centi mélyen elfeketedett. Az orvosszakértő szerint a füstmérgezés könnyedén végezhetett volna a családdal. Azonban a fiatal nőnek fájt a foga, nem tudott aludni, ezért észrevette, hogy ég a gerenda. Az élettársa oltotta el a tüzet több vödör vízzel. Az elmeorvosszakértők azt állították, hogy a férfi közepes fokban korlátozottan ismerte fel tette következményeit, mert az évtizedes alkoholizálás miatt szellemi leépülésben szenved.

Különös kegyetlenséggel, 14 év alatti sértett ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt a férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék. Enyhítő körülményként beszámították az elmeállapotát. Az ítélet jogerős.

 

Képünk csak illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában