kód

2018.09.05. 08:20

Nem tudott pénzt felvenni a lopott bankkártyával a tolvaj

A harmincöt éves férfi elcsente a sértett tárcáját, de hiába próbálkozott, nem tudott pénzt felvenni a lopott bankkártyával.

Sonline

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 35 éves siófoki férfival szemben, aki készpénz mellett több bankkártyát is ellopott a sértettől, azonban a pénzfelvételi kísérletek lebuktatták.

A korábbi börtönbüntetéséből az év elején szabadult férfi 2018 júniusában Siófokon tartózkodott, amikor felfigyelt a sértett által a kerékpárja kosarában felejtett pénztárcára, amelyben készpénz mellett igazolványok, két bankkártya és öt vásárlói kártya is volt.

A vádlott az ellopott pénztárcából végül a készpénzt és a bankkártyákat tartotta meg, a sértett egyéb értékeit eldobta. A férfi ezután több siófoki ATM automatából kísérelt meg nagyobb – 50 ezer illetve 25 ezer forintnyi – készpénzt felvenni, azonban a sértett pénztárcájában felírt számok közül egyikkel sem járt sikerrel, ugyanis azok nem a bankkártyák biztonsági kódjai voltak.

A vádlott próbálkozásait a bankautomaták biztonsági kamerái rögzítették, így a siófoki nyomozók a bűncselekmény elkövetése után rövid időn belül elfogták a férfit. A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában