lenyúlt bankkártya

2018.10.04. 09:35

Kifosztotta betegét a mentős

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás miatt emelt vádat egy mentőápoló ellen, aki betegszállítás közben a mentőautóban ellopta egy a betegsége miatt öntudatlan állapotban lévő idős férfi bankkártyáját.

K.G.

mentő

Forrás: Illusztráció!

Fotó: illusztráció!

Később többször vett fel pénzt azoknak az egészségügyi intézményeknek a közelében lévő bankautomatákból, ahol éppen az aktuális betegszállítás miatt járt. Így bukott le, 185 ezer forint készpénzt kaparintott meg ily módon, de a sikertelen kísérleteivel összesen 485 ezer forintot akart levenni a beteg számlájáról. Az ügyben a Kaposvári Járásbíróság ítéletet hirdetett. A 28 éves, eddig büntetlen előéletű vádlott bűnösségét a váddal egyezően állapították meg. Börtönben letöltendő, egy év tíz hónapos szabadságvesztést szabtak ki rá, valamint 100 ezer forint pénzbüntetést, és három év közügyektől eltiltást. Továbbá a bíróság egy évre eltiltotta a vádlottat bármilyen egészségügyi foglalkozás gyakorlásától. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek. Az ügyben másodfokon a Kaposvári Törvényszék jár majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában