trófea

2018.10.15. 12:46

Lövések az erdőből – lefűrészelték a bika agancsát az orvvadászok

A rendőrök egy távcsöves lőfegyvert, lőszereket, vasfűrészt és vadászathoz használt eszközöket találtak egy autó ülésén.

Sonline

Fotó: Illusztráció - shutterstock

Még szeptember elején érkezett bejelentés a marcali rendőrkapitányságra, hogy orvvadászok elejtettek egy gímszarvasbikát – amelynek lefűrészelték az agancsait – Pusztakovácsi külterületén. Októberig több hasonló eset is történt a környéken.

A járőrök aztán egy gépkocsiban igazoltattak egy nőt és egy férfit Bodrog közelében. A rendőrök a jármű átvizsgálásakor egy távcsöves lőfegyvert, lőszereket, vasfűrészt és vadászathoz használt eszközöket találtak, melyeket lefoglaltak. Kiderült, a 32 éves férfinek van fegyvertartási engedélye, vadászengedélye viszont nincs.

Mivel a kaposvári férfi és nő gyanúsítható volt a Pusztakovácsi határában elkövetett orvvadászattal, ezért az egyenruhások elfogták és előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 32 éves férfit és a 38 éves nőt orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, akik vallomásukban elismerték a bűncselekmény elkövetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában