brutalitás

2018.10.31. 08:08

Telefonja miatt verték halálra a nőt, az ügyész valós életfogytiglant kért rájuk

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadság vesztés kiszabása miatt fellebbezett az ügyész.

Sonline

A Kaposvári Törvényszék megismételt eljárásban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt 19 és 18 évi fegyházbüntetésre ítélte azt a két férfit, akik nőismerősüket ölték meg kártyázás közben.

A vádlottak 2015 márciusában azért keresték fel az egyedül élő, italozó életmódot folytató sértettet, hogy mobiltelefonját ellopják. Kártyázás és italozás közben első rendű vádlott a telefont a sértett figyelmét elterelve eltulajdonította, azonban a sértett ittasága és kártyajátéka miatt indulatos lett és ütni kezdte a nőt. A bántalmazásba a másod rendű vádlott is bekapcsolódott, a sértettet közösen többször fejen ütötték, majd a földre eső nő mellkasát, vállát taposták, a másod rendű vádlott egy késsel vállon is szúrta. A sorsára hagyott, számos sérülést szenvedett, magatehetetlen sértettet két nap múlva találták meg holtan a rendőrök.

A törvényszék a korábban már – közösen elkövetett – élet elleni bűncselekményért elítélt vádlottakat a megalapozatlanság miatt megismételt eljárásban újra marasztalta és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, valamint lopás vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért halmazati büntetésül az első rendű vádlottat 19 év, a másod rendű vádlottat 18 év fegyházra, valamint 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a Somogy Megyei Főügyészség súlyosítás, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést, míg az emberölést tagadó vádlottak felmentésüket kérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában