Tolvaj

2019.01.30. 08:07

Egy hét alatt kétszer állították bíróság elé a notórius tolvajt

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség két alkalommal is lopások miatt állította bíróság elé azt a 41 éves kaposvári férfit, akit egy héten belül kétszer fogtak el és vettek őrizetbe a kaposvári rendőrök.

Sonline

A többszörösen büntetett előéletű férfi január 19-én egy kaposvári áruházból lopott el egy üveg értékes szeszes italt úgy, hogy az üvegen lévő áruvédelmi eszközt lekaparta. Az áruház biztonsági szolgálata azonban résen volt, így értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetéstől számított 3 napon belül, még az őrizet tartama alatt bíróság elé állította a férfit, akit a Kaposvári Járásbíróság 40 nap elzárásra ítélt. Az ügyészség az ítélettel szemben elsősorban súlyosításért fellebbezett.

Alig telt el azonban egy hét és a férfi újra lopott. Ekkor a mélygarázson keresztül szökött be egy Zárda utcai társasház belső udvarra, ahol két üveg pezsgőt vett magához az egyik lakás ajtaja elől. A sértett azonban látta a helyszínről futva menekülő vádlott cselekményét, akit egészen a Kossuth térig üldözött, majd ott a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, akit az ügyészség az őrizet alatt ismételten gyorsított eljárásban állított bíróság elé. A Kaposvári Járásbíróság az ügyészség indítványával egyezően a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben 80 nap elzárást szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában