fotók

2019.02.13. 08:50

Éket vágott a törzsbe a felelőtlen fatolvaj

Feltehetően megzavarhatta valaki azt a desedai tolvajt, aki az elmúlt napokban próbált ellopni egy fát a tó kaposfüredi oldaláról.

Marosi Gábor

dig

Az esetre egy olvasónk hívta fel a figyelmet, aki látta, hogy a kerékpár­úttól mintegy pár méterre, az egyik fába valaki éket vágott, de ki már nem döntötte a növényt. A fa viszont így életveszélyessé vált, hiszen egy nagyobb széllökés bármikor az útra boríthatta volna. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Kaposvári Sporthorgász Egyesület képviselőit, akik kimentek a helyszínre, de már nem találták ott a félig kivágott fát. Valószínűleg ellophatta, aki korábban ki akarta vágni.

Herczeg Attila, a kaposvári Városgondnokság vezetője kérdésünkre elmondta: évente találkoznak hasonló esettel és feljelentést is tesznek a rend­őrségen. A mostani módszer azonban, amellett, hogy lopásnak minősül, még felelőtlenség is. Hiszen, ha kidőlt volna a fa, akkor egy arra járó komolyabban is megsérülhetett volna. – Általában elég eldugott helyeken próbálnak meg fát lopni – hangsúlyozta Herczeg Attila. – Ezért mi ritkán akadunk a nyomukra. Olyan azonban többször előfordult, hogy a rendőrök hívtak bennünket azért, mert elkaptak egy fatolvajt, mi pedig eljárást indítottunk vele szemben.

– A Desedán dolgozik a gát­őrünk – folytatta Herczeg Attila. – Folyamatosan járja a tó környékét és ha ilyet tapasztal, akkor azt jelzi nekünk. De számítunk a természetjárók bejelentéseire is, ha ilyet látnak. Nem titok, a Deseda több pontján is van kamera, úgyhogy, ha valaki ellop egy fát, azt nem tudja nyom nélkül elvinni. A rendőrség figyeli a kamerákat és ha használható bizonyítékot látnak, akkor el tudják kapni a tolvajokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában