földes csalás

2019.02.14. 09:00

Hamis szerződésekkel jutott termőföldhöz

A Somogy Megyei Főügyészség közjogi szakága keresetet nyújtott be a Kaposvári Törvényszékhez azért, hogy 19, bűncselekmény útján megszerzett termőföld tulajdonjoga visszakerüljön az eredeti tulajdonosához.

K.G.

A polgári per előzménye egy büntetőügy volt, amely azért indult, mert a büntetőügy vádlottja – aki egyben a polgári per alperese – az elhunyt rokonai nevében készített meghatalmazások felhasználásával kötött ajándékozási szerződéseket összesen 19, nagy értékű termőföldre úgy, hogy a hamis meghatalmazásokkal az ingatlanok tulajdonjogát előbb néhai édesapjának, majd saját magának szerezte meg. Az alperes ilyen módon összesen 1694,36 aranykorona értékű termőföld tulajdonjogához jutott hozzá.

Az ügyészség büntető és közjogi szakágának együttműködésének alapján most a Somogy Megyei Főügyészség közjogi szakága a közérdek sérelmére hivatkozással nyújtott be keresetet az alperes 19 ingatlanra bejegyzett tulajdonjogának ingatlan-nyilvántartásból való törlése és az eredeti tulajdonosok tulajdonjogának visszajegyzése érdekében.

Az ügyészség szerint társadalmi érdek az, hogy a bűncselekmény általi tulajdonszerzéseket az ingatlan-nyilvántartásból töröljék, mert az alperes tevékenysége egyben a nemzeti vagyon részét képező termőföldek megszerzésére vonatkozó szigorú szabályok kijátszására is irányult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában