Tűzesetek

2019.03.18. 16:11

Autógumi, lom és a kerti hulladék is égett a hétvégén

Huszonhét tűzeset, tíz műszaki mentés szerepel a hétvége somogyi mérlegén. Huszonegy alkalommal szabadtéri tüzek oltását végezték az egységek. Volt, ahol az önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók összefogására volt szükség a lángok megfékezéséhez.

Sonline

Lengyeltótiban egy szeméthalom égett, fekete füsttel árasztva el a település Dózsa György utcáját. Az autógumiból, hűtőszekrényből és egyéb háztartási hulladékból álló kupacból felcsapó lángokat a balatonboglári önkormányzati tűzoltók oltották el.

Balatonbogláron külterületén engedély nélkül égették a zöldhulladékot két helyszínen is. Simonfa külterületén présházakat, fiatal csemetést és szőlőültetvényt veszélyeztetettek a felcsapó lángok. Kaposkeresztúr külterületén mintegy négyhektáros terület égett le, a tűz elfojtásán a kaposvári tűzoltók dolgoztak több órán át.

Homokszentgyörgynél három hektáron égett az aljnövényzet, veszélyeztetve a közeli erdőt. A tűz egy családi ház udvaráról indult, ahol a tulajdonos gallyakat égetett. Az erős szél következtében a lángok gyorsan terjedtek, a lakók nem tudták megfékezni. A barcsi, a szigetvári, a nagyatádi és a kaposvári tűzoltók a terepviszonyok miatt nehezen tudták megközelíteni a helyszínt.

Büssüben, Szabáson, Bárdudvarnokon, Igalban és Siófokon szintén a szikracsapók bevetésére volt szükség, valamennyi településen kis területen égett a növényzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában