ellenőrzés

2019.03.12. 17:46

Rendőri akcióba futottak a sofőrök

Egy hetes rendőrségi akció kezdődött; a rendőrök a biztonsági eszközök előírásszerű használatát vizsgálják.

Harsányi Miklós

A sofőrök megyénkben bármelyik úton belefuthatnak a közlekedésbiztonsági ellenőrzésbe. A rendőrség fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak ellenőrzésére. Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye.

A Tispol-akció célja, hogy Európa szerte közúti ellenőrzésekkel érjék el a halálos közúti balesetek számának csökkenését. – Kollégáimnak nincs mérlegelési lehetősége, hiszen fix tarifákat ír elő a szabályozás, amelyektől nem lehet eltérni – tájékoztatott. – Aki biztonsági öv nélkül közlekedik lakott területen, annak tízezer forintja bánja. Aki lakott területen kívül mellőzi az övet, az 15 ezer, autóúton vagy autópályán 20 ezer forint büntetésre számíthat, tehát mindig a szabályszegés elkövetésének helyéhez igazodik a kiszabott fix bírság összege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában