speedmarathon

2019.04.03. 17:30

Nincs menekvés a traffi-razzia elől

Szerda hajnali hat órakor kezdődött a 24 órás Speedmarathon közlekedési akció: a rendőrők az összes traffipaxot munkába állították. A lakosság is javaslatot tehetett a mérések helyszínére, a bírságokról az összesítés után ad tájékoztatást a hatóság.

Harsányi Miklós

– Kaposvár és Siófokon kívül Marcaliból is érkezett ötlet a rendőrséghez, utóbbi városban délelőtt 11-től másfél órán át mérték a járművek sebességét – tájékoztatott Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hiába az előzetes bejelentés, úgy tudjuk, a Bizei úton több autós 60-70 kilométeres tempóval futott a traffipaxba. A közigazgatási bírság – lakott területen – 69 kilométeres sebességtől 30 ezer forint, 79-től 45 ezer forint, s ezen felül büntetőpontokat is kapnak a vétkes sofőrök. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Tispol kezdeményezéséhez csatlakozott a rendőrség, s az érdeklődők honlapjukon tekinthették meg az ellenőrzések pontos helyszínét, időpontját.

Szakértők szerint a gyorshajtás kiemelt baleseti ok Somogyban is, ezért a rendőrség gyakran rendel el nagyszabású közúti vizsgálatot. A száguldozók tavaly rekordösszegű büntetést kaptak hazánkban: a Vezess.hu beszámolója szerint 623 142 bírságot szabtak ki 2018-ban 21,17 milliárd forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában