galádság

2019.06.18. 08:36

Hétszázezret zsarolt össze az iskolában a siófoki fiatal

A Kaposvári Járási Ügyészség zsarolás miatt emelt vádat egy 17 éves siófoki fiú ellen, aki a volt iskolatársától zsarolt ki nagyobb összeget.

K. G.

A tanulással nem törődő, szakképzettséggel nem rendelkező fiatalkorú vádlott bűncselekménnyel akart pénzt szerezni. Tudott arról, hogy a volt általános iskolájába jár egy nála két évvel fiatalabb fiú, akinek a családja jó anyagi körülmények között él.

2017 novemberében az iskolakapuban megvárta a nála gyengébb testalkatú sértettet, és megfenyegette, hogy megveri, ha nem hoz neki otthonról pénzt. A fiatalkorú sértett a fenyegetéstől félve a szülei pénzéből ekkor 20 ezer forintot vett el, amit átadott a zsarolónak.

A vádlott ezután 2018 decemberéig kisebb-nagyobb kihagyásokkal heti, illetve havi rendszerességgel fenyegette meg veréssel a sértettet, sőt egyszer a ruhájánál fogva megrángatta és pofon ütötte, amikor vonakodva teljesítette a követelését. A vádlott 700 ezer forintra tett szert így.

A pénzek eltűnése egy idő után azonban a sértett szüleinek is feltűnt, ezért a nyomozó hatósághoz fordultak. A siófoki rendőrök 2018 decemberében az iskolaudvaron fogták el a vádlottat akkor, amikor újabb 40 ezer forintot vett át a sértettől. A vádlottnak azért is felelnie kell, mert a 18. életévét be nem töltött barátnőjéről pornográf tartalmú fényképfelvételeket tartott a mobiltelefonján.

Az ügyészség a vádlott ellen javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt azzal, hogy beismerő vallomás esetén annak időtartamát 3 évben állapítsa meg a bíróság. A tettest jelenleg is javítónevelő intézetben tartják letartóztatásban.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában