Gyilkosság

2019.06.06. 12:43

Meghalt Szita Bence gyilkosa

Már csak egyetlen ember él Szita Bence gyilkosai közül, miután a börtönben meghalt B. József, aki a vád szerint brutális kegyetlenséggel végzett a 11 éves felsőmocsoládi kisfiúval 2012 októberében.

K.G.

Az egész országot megrázta a hír, hogy megkínozták és élve elásták a kisfiút. Az ítélet szerint Bence nevelőapjának barátnője, P. Erika tervelte ki a gyilkosságot azt gondolva, ha a fiút félreteszi az útból, jobb lehet a kapcsolata a férfivel. Két hajléktalan férfi ismerősét bízta meg a gyilkosság végrehajtásával. Egyikük volt B. József, aki nemrég szabadult, mert sok évet ült már börtönben erőszakos bűncselekményekért.

Elcsalták magukkal a gyereket, akivel a sántosi erdőben végeztek. Később kihantolták a holttestet, majd Toponár környékén temették el újra. Szita Bence gyilkosait néhány nap múlva elfogták, majd tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. P. Erika már nem él, rákbetegségben vesztette életét, lemondva a kemoterápiáról. Most szintén daganatos betegség végzett B. Józseffel, akinek a halálhírét az ügyvédje erősítette meg a sajtónak. B. József egyébként élete végéig tagadta a szerepét a gyermekgyilkosságban. A harmadik elítélt, a kaposvári K. József még él, és a börtönbüntetését tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában