segítség a bajban

2019.08.12. 13:47

Megmentette a nagyapját a 14 éves nagyatádi fiú

Nem akarnak dicsekedni a rokonai a 14 éves Juhász Ákos történetével, de közkinccsé tennék, mert nagyon büszkék, hogy a fiú a talpraesettségével és a bátorságával megmentett egy életét, ráadásul mindez a családban történt.

K.G.

A nagyapa szívritmuszavar miatt az eszméletét vesztette otthon. A focistának készülő Ákos a hatalmas huppanásra eszmélt, amikor a papa elvágódott. Nem rohant el, nem esett pánikba, hanem azonnal cselekedett: belenyúlt a szájába, és az idős férfi hátraeső nyelvét kihúzta. A család attól tart, ha a fiú nem lett volna ott, most legrosszabbra készülhetnének. Ezután a fiú mondta a jelenlévő rokonoknak, hogy azonnal mentőt kell hívni és szóljanak a családtagoknak. A nagymama ugyanis ebben a helyzetben tehetetlen volt.

Mindez nem volt előzmények nélkül, hiszen a focipályán rengeteg ütközés van, ezek következtében hátraeshet a nyelv, ami fulladást okozhat. Ákost már korábban foglalkoztatta a kérdés, és rengeteg videót nézett erről az interneten. Amit tanult, gondolkodás nélkül alkalmazta, igaz, nem a pályán, hanem a saját nagyapján, így ért véget szerencsés kimenetellel a rosszullét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában