engedély nélkül

2019.09.22. 15:12

Utolérték őket a rendőrök, mielőtt nagyobb baj lett volna

Az ügy adatai alapján még idén júniusban két helyi lakos engedély nélkül vitte el egy ismerősük kocsiját Marcaliból.

Sonline

Budapest, 2018. március 8. Közúti gépjármû-ellenõrzés Szentendrén 2018. március 8-án. A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság Balesetmegelõzési Bizottsága és a Szentendrei Rendõrkapitányság közös szervezésében Nõnapi figyelem elnevezéssel tartott közúti ellenõrzést. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A 22 éves O. Roland félúton át is engedte a vezetést barátjának, a 27 éves B. Tibornak, akiről tudta, hogy ittas állapotban volt, mivel indulás előtt együtt, nagyobb mennyiségű alkoholos italt fogyasztottak el. Vezetői engedéllyel azonban egyikük sem rendelkezett.

Az autó tulajdonosának bejelentése nyomán – mielőtt abból még nagyobb baj történt volna – a rendőrök megtalálták őket. Az autót lefoglalták, a két férfit pedig jármű önkényes elvétele bűntett és ittas vezetés vétség megalapozott gyanúja miatt, ezen felül O. Rolandot járművezetés tiltott átengedése vétség megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az eljárás során keletkezett iratokat 2019. szeptember 19-én vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában